U21 EM i Polen

Det är just nu inte långt kvar tills U21-EM i fotboll drar igång. Mästerskapet är det 21:a utav sitt slag och kommer hållas i Polen mellan 16-30 juni. Senast detta mästerskap spelades så gick det mycket bra för det svenska laget, som till mångas förvåning gick hela vägen och knep guldet efter en straffläggning mot Portugal i finalen 2015. Det svenska U21-laget blev efter det otroligt hyllade och flera utav spelarna i guldlaget har idag fått ta plats i landslaget.

Sverige är ett utav de 12 deltagande nationerna och kommer enligt spelschemat att ställas emot England, Polen och Slovakien under gruppspelet. Om man sedan vinner sin grupp, eller blir den grupptvåa som plockat flest poäng väntar semifinal mot ett lag ifrån en annan grupp.

Såhär ser grupperna ut i sin helhet:
Grupp A: England, Polen, Slovakien, Sverige
Grupp B: Makedonien, Portugal, Serbien och Spanien
Grupp C: Tjeckien, Danmark, Tyskland och Italien

För den som vill följa det svenska laget i deras matcher, så är det Kanal 5 som man ska ratta in. Vill man även följa de övriga lagen så är det Eurosport som gäller. Dessutom går samtliga matcher att streama över nätet via Discovery Networks.

Om du vill hänga med i allting som händer i mästerskapet så hittar du resultaten för samtliga matcher och nyheter kring det senaste på Em-fotboll.se. Här kommer du dessutom kunna följa dam-EM som även det spelas längre fram i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *