Se fram emot sportåret 2017

I sportens värld är det främst jämna år som de flesta ser fram emot. Detta då det är dessa år som de Olympiska spelen arrangeras, samt antingen VM eller EM i fotboll. Trots detta är 2017 ett sportår att se fram emot. Det mesta kan man förmånligt nog följa direkt via tv eller internet. Så slå dig ner i din fåtölj och njut av allt som sportåret 2017 har att erbjuda!

Inom fotbollens värld händer det som vanligt en hel del, med bland annat alla olika ligor runtom i Europa. Förutom detta kommer även de svenska landslagen att spela flera avgörande matcher. Herrarna fortsätter det Vm-kval som påbörjats nu under hösten och om ungefär ett år vet vi förhoppningsvis om laget tagit sig hela vägen till VM eller ej. För damerna stundar EM som går av stapeln 16 juli – 6 augusti. Mästerskapet spelas i Nederländerna är denna gång en utökad tävling där hela 16 lag deltar. Sverige är redan lottade in i en grupp där Belgien, Italien och Irland blir deras motstånd.
Förutom detta kommer även U21-laget spela EM, någonting som blev klart så sent som igår då man vann sin sista och avgörande kvalmatch. Denna turnering, som spelas den 16-30 juni, sker i Polen och ger förhoppningsvis en lika bra insats som den senaste turneringen, där laget tog hem guldet.

En hockeyturnering som spelades i år och som vi får vänta med ända till 2020 för att se igen är World Cup. Dock kommer hockey-VM åter redan nästa år och denna gång spelas detta som ett delat mästerskap i Frankrike och Tyskland. Sverige är självklart med och spelar och det hela kan du se mellan 5-21 maj.

Om du vill hänga med i allt som händer under det kommande sportåret så kan det vara bra att redan nu se över vilka olika händelser du inte får missa. Kanske behöver du skaffa något speciellt kanalpaket, eller till och med boka in en resa för att se det hela på plats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *