Intensiv hockeyvår väntar

Efter en lång, och många gånger slitsam, grundserie är det fram emot vårkanten som slutspelet i de stora hockeyligorna drar igång. Redan i oktober började exempelvis säsongen i NHL och det dröjer ändå tills juni innan en ny mästare är korad. Exakta speldatum för finalerna är inte spikade då det styrs av hur många matcher det blir i slutspelet innan, men klart är att Pittsburg Penguins är regerande mästare och ska försöka försvara sin titel.

Något tidigare avgörs SM-slutspelet i Svenska hockeyligan (SHL). Göteborgs stolthet Frölunda är titelförsvarare och har hittills under säsongen imponerat stort. Närmaste laget att kunna utmana Frölunda om titeln ser ut att vara Växjö.

Världsmästerskapet i ishockey för herrar brukar inte vara lika stjärn-tätt som under OS eller World cup, då Stanley cup avgörs samtidigt. Men mångas blickar kommer ändå riktas mot Frankrike och Tyskland i maj då Kanada ska försöka försvara sin titel från förra året. Damernas VM kommer dock i vanlig ordning att innehålla de absolut bästa spelarna i världen. Som vanligt är också USA och Kanada givna favoriter till guldet och möjligen ger hemmaplan amerikanskorna fördel denna gång. Den 31 mars drar damernas VM igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *