Fotboll under 2015

I fotbollens värld är det alltid en hel del saker på gång. Här är ett axplock av vad som kommer att ske på fotbollsfronten under det kommande året:

Dam VM hålls i Kanada den 6/6 – 5/7. Sverige lyckades under förra året att kvala sig till en plats efter ett kval där man gick segrande ur samtliga matcher. Dessutom släppte man endast in ett enda mål under de tio spelade matcherna. I VM väntar Australien, Nigeria och USA som motstånd i grupp D, där Sverige inleder sitt mästerskap med en match mot Nigeria den 8 juni.

U20 VM spelas i Nya Zeeland den 30/5 – 20/6. Sverige kommer tyvärr inte att delta under turneringen, men det finns ändå en hel del bra fotboll att se här.

U17 VM hålls i Chile den 17/10 – 8/11. Inte heller här kommer det svenska laget att delta. Denna turnering består endast av sex medverkande lag, samtliga ifrån Asien, Oceanien och Sydamerika.

Förutom ovanstående mästerskap spelas även ett flertal landskamper, samt att herrlandslaget fortsätter att kvala till EM 2016. Vid slutet av året kommer vi att veta om Sverige får delta i mästerskapet nästa år eller ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *