Fotboll hela hösten

Fotbollshösten 2017 är i full gång och här finns det en hel del spännande matcher att följa!

Det som de flesta ser fram emot är avslutningen utav det pågående kvalspelet inför fotbolls VM nästa sommar. Idag spelas de sista matcherna i den näst sista matchomgången och i oktober månad spelas de avslutande och direkt avgörande mötena. Redan nu är ett flertal lag VM-klara och dessa är förutom värdnationen Ryssland – Brasilien, Iran, Japan, Belgien och Mexiko. Ytterligare två lag kommer att bli klara idag, då Asiens kval tar slut. Samtidigt blev det tidigare idag klart att Nya Zeeland får Oceaniens plats i det interkontinentala kvalet.

För de europeiska lagen är det perioden 5-10 oktober som är viktigast, där Sverige har två viktiga matcher kvar. Dessa blir mot Luxemburg och Holland och med en tillfällig andraplacering i gruppen finns det en chans att åtminstone ta sig till play-off spel där man som grupptvåa kan få en andra chans på en VM-plats.

Även det svenska U21-landslaget kommer under hösten att spela kval och då för att försöka ta sig till EM 2019. Den inledande matchen mot Cypern spelas ikväll och sedan följer det ytterligare 3 matcher innan man gör ett vinteruppehåll.

Dessutom kvalar damlandslaget till VM 2019, där Sverige möter Danmark, Ukraina, Ungern och Kroatien i sin grupp. Den första matchen spelas den 19 september och efter det följer två matcher i oktober innan man pausar spelet tills i april.

Dessutom så inleds gruppspelen i såväl Champions League som Europa League i september månad. I varje liga kommer det spelas matcher under 6 omgångar, där lagen möter varandra inom grupperna i ett möte på hemmaplan och ett på bortaplan. I Champions League deltar inga svenska klubbar, men i Europa League har Rosenborg en plats i grupp L där man möter Vardar, Real Sociedad och Zenit.

Som om inte allt detta vore nog så spelas det ju självklart fotboll i de nationella ligorna. Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A och Ligue 1 är bara några utav dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *